|
Sergi |
Çevre Zamanı karikatür sergisi Kırcaali |
26/5/2008 |
Çevre Zamanı karikatür sergisi Kırcaali
Avrupa’da çok ünlü karikatürcüler olan İstanbullu Muhittin Köpoğlu ve Burhanedin Ardagil, 59 eseriyle Kırcaali Sanat Galerisine konuk oldular. Sergi, Kırcaali Belediyesinin yardımlarıyla bu akşam saat 18.00’de açılıyor. Karikatürlerin büyük bir kısmı renkli, yeni ggrafik ve görsel tekniklerle dolu, günümüz medyasında sunulmaya hazır ve reklâm posterleri, kitapçıkları vb. malzemeler yapılabilir durumdadır. İki ressam da, neredeyse bütün Avrupa Başkentlerinden ödüller almış ve dünyanın en büyük medyalarında yer almışlardır.
Birçok kez birlikte çalışıp aynı konu üzerine “ ikili bakış ” uygulamışlar ve küresel ısınma, dünya politikası, spor, modern bir savaş olan etki alanı, siyaset liderlerinin tipolojisi sorunları üzerine eğlenceli polemikler yaratmışlardır. Sergide Margaret Taçır, Todor Jivkov, Osama Ben Laden, Çarli Çaplin vb. portreler sunulmaktadır.
Burhanedin Ardagil Kırcaali doğumlu ve 1989 yılına kadar burada çalışmıştır. Sanat galerisinin fonuna 33 eser bırakıyor ve bu yıl Kasım ayında gerçekleşecek olan Kırcaali Gününün nedeniyle şehre bağışlarla birlikte özel bir sunum daha gerçekleştirmeyi planlıyor. Yabancı misafirlere ve genç sanatçılara kolaylık için yapılacak bağış Dıjdovnitsa Köyündeki sanat galerisinde muhafaza edilecektir.
kardjali.bg
26/5/2008 |
Sergi |
Üsküp'teki Osmanlı eserleri İstanbul'da |
24/5/2008 |
Üsküp'teki Osmanlı eserleri İstanbul'da
Üsküp Şehir Müzesi'nin girişimiyle 18 ile 31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'un Ayasofya Müzesinde "Üsküp'te 15 ve 16. yüzyıllara ait Osmanlı yapıları ve dekoratif plastikleri" sergisi açılacak.
Üsküp Şehir Müzesinde Uzman olarak çalışan Dragitsa Jivkova ve Mimar Yasminka Namiçeva'nın hazırlayıp sunacağı sergide Üsküp Şehir Müzesi çalışanları ve Müdürü Yovan Şurbanovski de hazır bulunacak. Üsküp Şehir Müzesi ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığının desteği ve TİKA'nın yardımlarıyla gerçekleştirilecek serginin 13 gün açık kalacağını ifade eden Dragitsa Jivkova, Üsküp'ün çok zengin bir mimariye sahip olan bir şehir olduğunu ifade etti. Sergide Üsküp'te 15 ile 16. yüzyılları arasında inşa edilen dini ve diğer yapıların yer alacağını vurgulayan Jİvkova, "Üsküp'teki tarihi miras Roma İmparatorluğundan başlayarak, Osmanlı İmparatorluğuna kadar uzanan bir tarihi geçmişe sahiptir. 14. yüzyıl sonlarına doğru Üsküp'te Osmanlı etkileri neticesinde, sanatsal ve mimari değerleri dahil olmak üzere, genel yaşama akseden yeni süreç ve standartlar oluşturulmaya başlamıştır. O dönemlerde şehir çok daha geniş bir alana yayılmaya başlıyor. Günümüzdeki Serava deresi ve Üsküp Türk Çarşısı'nın bulunduğu bölgelerde ahalinin dini inançlarını yerine getirebilmesi için inşa edilen cami, mescit, türbelerin yanı sıra yine ahalinin sosyal, toplumsal ve ticari ihtiyaçlarını karşılamak için kervansaray, bedesten, han, hamamlar ve çarşı, pazar gibi özel yapılar inşa edilmiştir. Osmanlı mimarisinin büyük bir kısmında dini ve sosyal yapılarda kavis ve kubbe olmak üzere livan ve mukarnas adlı iki önemli dekoratif teknik kullanılmıştır. İstanbul'daki sergimizde Üsküp'teki dini ve sosyal mimarisini 25 panoda tanıtacağız" dedi.
24/5/2008 |
Sergi |
Barış Karamuço Fotoğraf Sergisi, Prizren, Kosova |
7/4/2008 |
Kosovalı fotoğraf sanatçısı Barış Karamuço açtığı ilk fotoğraf sergisiyle sanatseverlerin büyük beğenisini topladı.
Prizrenli Barış Karamuço, açtığı ilk fotoğraf sergisiyle sanatseverlerin büyük beğenisini topladı. 2007 yılında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi fotoğraf bölümünden mezun olan Barış Karamuço, "Sosyalizm Kokan Yerler" adlı sergiye 50 kadar eseriyle katıldı. Priştine Sanat Galerisi'nde açılan sergide Kosova, Arnavutluk, Makedonya ve Sırbistan'ın başkentlerinde çekilmiş fotoğraflar yer aldı. Binalar ve insanların ana tema olarak gösterildiği siyah beyaz fotoğraflarda, balkanların bir dönemini oluşturan sosyalizmin, Avrupa'nın nitelediği gibi bir öcü olmadığı,sadece zamana ayak uyduramayarak tarihe karıştığı anlatılıyor.Sergi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Barış Karamuço,geçmiş döneme ait yapıtları kastederek, bunlara sahip çıkılmasının gerekli olduğunu, gençlerin de geçmişlerine sahip çıkmalarının gerekliliğine işaret etti."Komunizim" lafının ötekileştirilmesiyle ilgili bir sorun yaşandığını belirten fotoğrafçı Barış Karamuço,"aslında bu döneme ait yapıtlar, babalarımız dedelerimizden miras kalan bir olgudur" şeklinde konuştu. Sergide teşhir edilen fotoğraflar eleştirmenler tarafından sanatsal açıdan tam not aldı.
7/4/2008 |
Sergi |
Sinan’a Saygı Sergisi |
5/4/2008 |
Sinan’a Saygı Projesi
Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), Mimar Sinan’ın eserlerine karşı farkındalık kazandırmak amacıyla “Sinan ve yaşam”, “Korunamayan Sinan” ve “Kubbelerin Mimarı” adlı 3 kategoride fotoğraf yarışması düzenledi. 15 Aralık 2007- 28 Şubat 2008 tarihleri arasında düzenlene Balkanlar'dan Şam'a Sinan'ın eserlerinin fotoğraflandığı yarışma sonuçlandı, tüm katılımcıların fotoğrafları 6 Nisan' a kadar Ayasofya' da sergilenecek..izlenmeye değer bir sergi...etkinliğin resmi web sitesi aşağıda!!!
Sinan'a Saygı
http://www.sinanasaygi.com/
5/4/2008 |
|
|
|