Anasayfa   İletişim  
Reklam  
-->
   
 
 
   
Google
   
   
    
 
 
 

 
 
 
 
 

Çorlu mafyalasiyor

Yalçin Bayer-Hürriyet-03-09-2005

ÇORLU, göçlerle sagliksiz ve plansiz bir sekilde büyüyor. Tekstil fabrikalarinin DSI’nin ilgisizligi nedeniyle yeralti sulari tükeniyor. Nüfusu bugün 250 bini buldu Çorlu’nun; çetelerle bas edebilmek için güçlü bir kadro gerekiyor.

Hafta basinda, sebze-meyvecilik yapan ve sabikali olduklari bildirilen Siirtli iki grup arasindaki olaylar adliye binasinda yürekleri hoplatti. Bir kisi silahini atesledi, ölen ve yaralanan olmadi ama kursunlar bir savcinin odasinin camina isabet etti. Adliyenin önünde 200’e yakin Siirtli toplanmasi tansiyonu yükseltti.

Bunlar neden oluyor?

Nüfus gittikçe artarken, Çorlu’da 240 polis görev yapiyor. Bu nüfusun yarisi olan Tekirdag’da 550, Edirne’de (ve Kapikule’de) 1200’e yakin polis kadrosu var. Tekstil yatirimlariyla bu kadar büyümesine karsin Çorlu ilçe oldugu için emniyet kadrolari ile araç-gereç yoksunlugu yasaniyor.

Polisin araç ihtiyaci Çorlu’daki STK’lar tarafindan karsilanmaya çalisiliyor. Yasanan olanaksizliklar karsisinda da polisin asayis olaylarina müdahalesi yetersiz kaliyor.

Sorunu CHP milletvekilleri Enis Tütüncü ve Ahmet Nuri Saygun birer soru önergesiyle Meclis’e tasimalarina karsin, AKP’nin hiçbir çabasi görülmüyor.

Üç gün önce de, Siirtlilerin kendi aralarindaki rant kavgasi talihsiz bir sekilde adliye binasinda yasandi. Tekirdag Emniyet Müdürü Cemil Demir, takviye için yardimcilarindan Ulvi Akcan’i Çorlu’ya bir ekiple gönderdi. Çorlu Emniyet Müdürü Muhittin Sert, duruma hákim olduklarini belirterek, olayin adliyeye yönelik olmadigini belirtti ve 7 kisinin yakalanip adliyeye sevk edildigini bildirdi. Olay günü tesadüfen Çorlu’da bulunan AKP milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut (Ayni zamanda TBMM Içisleri Komisyonu Baskani) ile Ahmet Kambur, gazetecilerin sorularina cevap vermekten kaçindilar.

Emniyet yetkilileri, ‘Mafya bu kentte soluk alamayacaktir’ diye dursun, iktidar polis ve araç takviyesini hálá göz ardi ederse Çorlu’da daha vahim olaylarin yasanacagi kaçinilmaz olacak.

 

 
Nutuk (Sesli ve Görsel)
 
Etkinlik Takvimi
Mayıs , 2024
PzrPztSalÇrşPrşCumCts
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
 
 
 
 
 
Copyright Aralık 2002 © balkanpazar.org
tasarım ve uygulama Artgrafi.net